Det sker

Den sidste måneds tid har sommeren rigtig været over os. Vi håber det fortsætter, men vil dog gerne have noget vand ind imellem. Vi håber i har fået vandet det i har sat i jorden her i forårt, hvad enten det er sået eller plantet, ellers bliver det ikke rigtig til noget. Tænk også over det der blev plantet sidste efterår. Nu er jorden så tør, at det også kan mangle vand.

 

Når det er sagt, så er sommeren rigtig over os og alting blomstrer frodigt i varmen.

Månedens plante er blåregnen. Den elsker denne varme, da den naturligt hører tll i varmen.

Blåregnen er en slyngplante, der skal have en plads i solen. Mange planter den op ved en sydmur, hvor det ofte er varmt og tørt og svært for andet at gro. Den skal have vand i starten, men så kan den også blive fantansk smuk og stor. Den har som regel blå duftende blomster. Den findes i en hvid og rosa udgave. Ligesom der findes forskellige blå nuancer. Blåregnen skal klippes hvert år, for at få de smukke hængende klaser. Man klipper iind, så de nye sidegrene bliver korte. Der kommer så blomster året efter. Hvis man har plads nok, kan man lade den gro og den bliver kæmpestor og blomsterrig også uden beskæring.

Nu hvor solen, varmen og ferien snart er over os, kan det jo smutte med vandingen. Så krukkerne ser trætte eller kedelige ud. Så fortvivl ikke. Vi passer vores sommerblomster godt, så vi har endnu. Smukke planter til at give farve og glæde igen.

Ellers er det nu, man skal tage på planteskolen, også selv om man måske ikke lige vil plante her i varmen, eller lige før ferien. Men det er nu der blomstrer overalt på planteskolen. Så hvad enten, man mangler en rose, lidt stauder, eller måske et par buske, er de at se i blomst nu og man kan få et indtryk af hvordan de vil udvikle sig. Så tag ud og skriv navnene op og plant dem, når i igen har tid og vand i haven.

 

Stauderne er netop startet med blomstring og det er en god ide at se hvad der blomstrer, lige når man har et hul i haven, hvor der ingen farve er. Her er det primulaer i forskellige sorter, der står og giver masser af farve.

Kom gerne herud og vi vil hjælpe med at fortælle hvor de forskellige stauder skal placeres.

Her er det salvie i forskellige sorter, de er begyndt at vise farve. Det samme er lavendel, der jo også trives på en tør og solrig plads. Spørg os og vi vil fortælle hvordan, du får lavendel til at blive smukkere og mere frodig fremover.

Vil man have mere farve end lavendel kan give, så tag et kik på salvien. Der er pang på farven.

Hos de smukke alunrod er det ikke blomsterne, der fænger øjet, men bladene. De passer både i staudebedene, også hvis man har farve temaer, og i krukkerne, hvor de gør sig rigtig godt med både sommerblomster og græsser. Så vælg bare favoritterne

Husk vi holder åbent hele sommeren, se dog vore åbningstider, da vi tillader os at samle lidt energi om søndagen, hvor vi holder lukket i juli og august.

Elers har vi åbent som sædvanlig. Tag endelig på tur, eventuelt med madpakken, vi har siddepladser. Vi giver også gerne kaffen. Du er også velkommen til at gå en tur og samle inspiration. Husk vi er uddannede gartnere og vil gerne give vejledning i pasning og pleje.

RIGTIG GOD SOMMER