Det sker

Nu har vi lige haft en periode med lidt vintervejr, men man mærker tydeligt vi er godt inde i februar. Lyset er ved at vende tilbage og dermed også lysten til at virke, måske også virke med lidt havearbejde. Det er der også god mulighed for. Havemennesker kan jo godt lide at få jord under neglene.

 

 

Vi har fået de nye frø hjem. Det vil for de fleste blive begrænsningens kunst, da der er rigtig mange ting, man kan få lyst til at så. Nogle skal dog vente lidt, men noget som peber og chilli er det tid, til at få i jorden. Der er også en del sorter, der hurtig vil blive udsolgt, så tag ud og bliv inspireret, og husk så og prikejord, det gør en forskel.

Vi har nu fået kartofler hjem. Det er jo for tidligt at sætte dem i jorden, men en fin tid til at forspire dem.. Der er både tidlige og sene sorter, men kom og vi får en snak om hvilken sort der lige passer i din husholdning. Da det jo alt sammen kommer an på, hvad der falder i familiens smag.

Som det ses på billedet har vi fået dahlia hjem. De har jo de senere år fået en ny popularitet. Hvilket der jo ikke er noget at sige til, da der jo kan plukkes blomster fra juli og til frosten kommer. Vil man ikke opbevare dem, er det stadig en billig, smuk og blomsterrig sommerblomst, der både kan anvendes i krukker og bede.

Vi har også ikke mindre end 4 sorter af calla, så tag ud og få kaffen og se om ikke der er lidt inspiration til forårets krukker og bede.

Der er allerede kommet mange forårsting hjem på planteskolen. Vi har flere sorter i sætteløg. Så selv om man kun har en lille have vil der næsten altid være plads til enten lidt salatløg eller måske hvidløg. Omvendt har man plads i en stor køkkenhave er der rig mulighed for at sætte hele sortimentet og have løg lige til næste års høst er klar.

Her ses lige et udpluk af vores sætteløg. Prøv hjemmeavlede hvidløg. De er rigtig gode.

Som det ses på billedet har vi været helige at få fat i en sort af de høje lijer, som mange kalder træliljer. Den har en fantstisk måneskinsgul farve og en vidunderlig duft. Da det er en ret efterlyst sort, skal man nok være ret hurtig ude for at få den. Den er fantstisk , da den selv om den er virkelig høj, kan bære sig selv og passer ind mange steder. Prøv at sætte den i surbundsbedet, så kommer den op over rhododendron og blomstrer sidst i juli.

Det er nu hvor lyset er vendt tilbage at stueplanterne kan trænge til noget frisk jord. Omplant dem inden de skal til at have gødning igen. Det gælder planter, der skal have en større potte, men også planter der trænger til en opfriskning.

Tag et kik på planterne i stuen og se om ikke de trænger til en forårskur, så de kan få en god vækst sæson.

Hvor vi glæder os. Selv om der er hundekoldt ind i mellem, går vi mod lysere tider og vi glæder os til marts, hvor diverse løgvækster samt mine egne favoritter hornvioler begynder at blomstre. Imellemtiden er det tid til at så de tidlige ting og forkæle stueplanterne, samt drømme om foråret.