Det sker

Man plejer at sige at godt værktøj er det halve arbejde. Det kan jeg kun være enig i.

Så står man og ikke lige har et ønske til jul, vil det måske være en ide at gå en tur i skuret og se på have værktøjet. Er der noget der trænger til at blive skiftet? Eller er der noget der mangler? Vi har de gode og holdbare mærker i værktøj, så kik ing og find gaven eller ønsket.

Hvis man ikke har en rigtig god saks, eller hvis jeg skal sige det, den bedste saks, er det måske en ide at skrive den på ønskesedlen. Felco saksene er bare supergode og skeden lige til bæltet eller lommen, gør at man altid har saksen lige ved hånden.

Så et par gode handsker, huen på og saksen i lommen, så er man klar til at få røde kinden hele vinteren.

Der bliver snakket rigtig meget klima i denne tid, og nok med rette langt hen ad vejen. Uden dog at dømme nogen, kan man få en fin oplevelse ved at plante sit juletræ efter brug. Køb et pottedyrket træ og brug det juleaften. Når julen er overstået plantes træet i haven. Her kan det så stå og bidrage positivt til co2 regnskabet, indtil det måske har en størrelse, der gør at man vil bruge træet igen til julen og så igen plante et lille træ. Noget også børn kan bruge og lære af.

Spurven sidder stum bag kvist, eller det er så koldt herude, Begge to sange der passer så godt her i december. Efteråret og vinteren har dog ikke vist sig fra den hårde, men meget våde side indtil dato. Så rigtig koldt er det ikk endnu, man kan stadig gøre forskelligt derude.

Det hvad enten man bare vil ud og have frisk luft eller man har gang i haveprojekter.

Hvis jorden ikke er for vandholdig kan man fint plante, ligesom man nu kan beskære og klippe forskelligt i haven. Selv river jeg blade sammen, mest fordi jeg synes det er hyggeligt at gå derude og diskutere med rødkælken om, hvem der skal til først ved bladdyngen.

Ellers står december nok mest i julens tegn for de fleste, men alle har godt af at komme ud og røre sig mellem julegodter og god mad

Husk fuglene, både for deres, men ikke mindst egen skyld.

Vi har fuglefrø og fedt til dem

Jeg drømmer om en hvid jul

Med det vinterbillede, men samtidigt forårs billede vil vi fra Herborg Planteskoles side ønske alle vore kuner en rigtig glædelig jul samt et lykkeringende nytår, med ønsket om at se jer alle igen.

Husk vi har åbent gennem hele vinteren og der er altid kaffe på kanden