Det sker

Juli måned er sommer og ferie måned. En måned vi alle håber på godt vejr. Os med haver og marker ønsker os nu også noget vand indimellem, ellers bliver det lidt for hårdt for planterne, men overordnet ønsker vi vist alle sol og varme, så det ønskes alle.

To ting der altid sættes i forbindelse med sol og sommerferie er kirsebær og jordbær. Jordbær dyrker mange i større eller mindre målestok derhjemme, og ellers kan man jo gå en tur i en jordbærmark og selv plukke, eller vælge den nemme løsning købe dem plukket. 

Der er ikke noget som et nyplukket solvarmet jordbær. Det skulle da lige være et nyplukket solvarmt kirebær.

Mange ved ikke det er muligt selv ar dyrke kirsebær i haven. Det er endda ikke så svært.

Det første man skal gøre sig klart er hvor mange der er plads til, for er det en villahave i normal størrelse, har de fleste kun plads til et træ, Så skal man vælge en sort, der er selvbestøvende, hvor imod man kan vælget en sort, der kræver en bestøversort, hvis man har plads til to eller flere træer. 

Så er det med at komme på planteskolen og købe sit træ.

Her vejleder vi gerne både i sorter, men også i størrelse på træer, da kirebær findes podet på forskellige grundstammer, der giver forskellig højde på træerne.

Mange kalder sød kirsebær for moreller, det kommer helt an på egnen.

Hvor imod sur kirsebær nok hedder surkirsebær over alt.

Hvad gør man så? Man planter i træ i den dybde, det før har stået i og ssørger for det ikke mangler vand.

Træet gødes normalt kun en gang årligt i foråret, når det vågner efter vinter.

Man beskærer normalt ikke kirsebær, men bliver det nødvendigt gøres det lige efter høst i ausust eller september måned.

Man planter normalt jordbær i august måned, men det er ogs fint her i juli, hvor man jo lige har samgt bærrene og ved hvilke sorter, man kan lide. Jordbær kan dyrkes både i jorden i rækker som man plejer, men er også superfine i højbede, hvor de er nemme at plukke og man måske planter lidt tættere. Det er også muligt at plante i krukker, her skal man dog ikke forvente det samme store udbytte, men kun smagsprøver.

Husk jordbær gødes i efteråret i august og ikke foråret, da de så får store flotte blade, men mindre blomster, der jo skal give bærrrene.

En af de nye trend indenfor havebrug er det lidt vilde look. Det kan nemt opnåes med et af de andre nye trend, nemlig græsser. Græsser en nemme planter, der findes i rigtig mange afskygninger, fra helt lave til flere meter høje, hver med sit udtryk.

Græsser også superfine i krukker måske alene, eller sammen med andre planter. Vi har et kæmpe udvalg af græsser og det er snart, de besgynder at sætte aks, så kom ud og blive fristet af de meget lette, men samtidig skulpturelle planter.

Husk kommer der ikke vand jævnligt, skal alt der er plantet her i foråret, have en god tår vand

Juli og august måned er feriemåned. Vi tager dog ikke alle til sol og strand samtidig, men tillader os at holde LUKKET SØNDAG i de to måneder. De andre dage har vi åbent som normalt. Mandag til fredag fra 9 til 17,30 og lørdag fra 9 til 17. Så kom endelig ud og nyd en eftermiddag eller formiddag på planteskolen.

 Lav en udflugt og tag kagen med, vi giver kaffen og der er plads til at nyde den, selv i disse coronatider er der forsekllige sidde muligheder, så der er plads tilalle.